четвъртък, 26 май 2016 г.

Великолепният век Кьосем: Кьосем Султан ще понесе болката от загубата на дете – епизод 28, снимки и резюме


Султан Осман заповядва екзекуцията на брат си Мехмед. Принц Мехмед е екзекутиран. Докато Кьосем изживява скръбта от загубата на дете, Истанбул преминава през най-лошата си зима в историята. Сърцето на Осман ще се превърне в лед след срещата му с Кьосем. Връзката между майка и син е завинаги разрушена. Султан Осман игнорира всички традиции и се жени за туркиня. С това решение той привлича вниманието на всички. Султан Осман заминава на поход в Хотин. Кьосем, която е сигурна, че Искендер е все още жив, пуска в ход своя план, за да открие изгубеният принц. Но тя става жертва на някой напълно неочакван. След като разбира, че Кьосем е по следите на Искендер, Хюмашах Султан отпраща брат си извън столицата, за да го предпази. Докато Кьосем нанася последният удар на врага, животът за Сафийе спира. По време на своя поход Султан Осман се изправя лице в лице с корпуса на еничарите. С намерението си да изплаши войниците, той взима много тежко решение, с което хвърля себе си в опасен кръстосан огън.

Кьосем е съсипана, когато разбира за решението на Осман относно Мехмед. Тя веднага отива в двореца, за да спаси сина си, но при пристигането си се сблъсква с ужасяваща болка. Принц Мехмед екзекутиран по заповед на брат си.

Докато Кьосем преживява най-болезненото време в живота си, Истанбул изживява най-лошата си зима в историята. Сега всеки вярва, че Осман е върнал правилото за братоубийство, и вярва, че е бил прокълнат. Осман е дълбоко разтърсен от смъртта на брат си и се опитва да се справи със съвестта си. Желаейки да се примири с Улемите, той взема решение, с което ще смае всички. Той се жени за Акиле Султан, която е дъщеря на Шейхюлислам Есад Ефенди. Но тази женитба, която противоречи на всички традиции, не е приета много добре от всеки и привлича много внимание.

Султан Осман излиза на поход към Хотин. Сафийе Султан незабавно използва тази възможност, за да обърне еничарите срещу него. По този начин тя мисли, че е отворила пътя на Искендер към трона. По време на похода Султан Осман се изправя лице в лице с корпуса на еничарите.

За да разбере къде се крие Искендер, Кьосем поставя голям капан на Сафийе. Сафийе, която мисли, че е спасила сина си, е напълно съсипана от новината, която получава. Вече нищо няма никакво значение.

Новият епизод на „Великолепният век Кьосем” ще се излъчи на 26 май от 20.00 по Star TV.















Тази статия е преведена само и единствено за този блог! Моля, не копирайте на други места, като сайтове и блогове, без изричното съгласие на екипа! 
Нека уважаваме труда си!

0 коментара:

Публикуване на коментар